När du behöver hjälp med vattenskärning

Är det så att du behöver få hjälp med vattenskärning? Det finns ett bra företag som utför vattenskärning och de heter Orrhaga Waterjet. Med denna bearbetningsmetod är det enkelt att få fram detaljer till din produktion på ett snabbt och effektivt sätt. Hos detta företag finns det erfarenhet, kunskap och utrustning för att göra denna slags bearbetning. Bland annat så erbjuder företaget:

  • Abrasiv vattenskärnig
  • Ren vattenskärning
  •  5-Axlig fleroperationsbearbetning
  • Verktygstillverkning
  • Fixturer och modeller

Bra bearbetningsmetod med vatten

Vattenskärning är en smart bearbetningsmetod. Det är miljövänligt och det är kostnadseffektivt. Dessutom ger det en perfekt precision. Det passar därmed bra att använda denna metod när du behöver få fram olika detaljer. Det krävs endast ett verktyg, oavsett vad det är för material samt att det är ingen termisk eller kemisk påverkan på materialet. Det blir inte heller några spänningar eller mikrosprickbildningar.

Med vattenskärning så blir det en hög kvalitet på skurna detaljers kanter, efterbearbetning krävs sällan. I de fall där det ska göras en efterbearbetning, så underlättas det av att man använt vattenskärning. Det eftersom att det inte blir någon härdzon eller något glödskal.

Få hjälp med att vattenskära

Vattenskärning innebär att man helt enkelt skär med hjälp av vatten som komprimeras upp till ett mycket högt tryck. Vattnet i sig tvingas sedan genom en diamant eller safir. Sedan så tar man abrasiv, alltså sand och blandar med vattnet. Strålen sedan riktas mot materialet som ska bearbetas.

Vill du veta mer om hur det går till att göra en vattenskärning eller veta mer vad detta företag kan göra för dig, ta då kontakt med dem.